Faszerowany bakłażan z kurczakiem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Doskonała propozycja na lekki i smaczny obiad

  • 50 min

Składniki:

  • Średniej wielkości bakłażan
    1/2 zielonej papryki
    4 pieczarki
    1/2 fileta z kurczaka
    szpinak mrożony 200 g
    serek śmietankowy 50 g
    cebulka dymka 2 lub 3
    masło do smażenia
    zioła prowansalskie
    czosnek granulowany
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowany bakłażan z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan myjemy, osuszamy i dzielimy na pół. Wydrążamy miąższ ale go nie wyrzucamy, solimy środek bakłażana
  • 2. Filet kroimy w małe kawałeczki, to samo robimy z papryką,cebulą i pieczarkami. Miąższ z bakłażana drobno siekamy.
  • 3. Na patelni topimy masło, wrzucamy szpinak. Gdy szpinak się rozmrozi i wyparuje woda dodajemy resztę składników. Serek dodajemy na samym końcu. Przyprawiamy solą,pieprzem i ziołami.
  • 4. Powstały farsz układamy w wydrążonym bakłażanie. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni i pieczemy ok 40 minut . Smacznego!

Porady

Na farsz można położyć mozzarellę, będzie równie pysznie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować