Faszerowane ziemniaki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Takie ziemniaki z lekkim i delikatnym farszem można przygotować w domu lub na grillu

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    250 g twarogu
    3 łyżki jogurtu
    1ząbek czosnku
    1/2 ogórka zielonego
    4 duże rzodkiewki
    1/2 pęczka szczypiorku
    kiełki rzodkiewek
    sól
    pieprz

Faszerowane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie wyszorować(nie obierać) wysuszyć,każdy zawinąć osobno w folię aluminiową.
    Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni .
  • 2. Ser biały rozgnieść z jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
    Ogórek i rzodkiewki umyć i pokroić na cząstki,szczypiorek posiekać i dodać do sera ,doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepłe ziemniaki przeciąć na połowę,oprószyć solą i na każdej połówkę nałożyć farsz.
    Na wierzchu położyć sporą porcję kiełków.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy