Faszerowane udka z papryką i serem brie

4.5 (176 ocen)

Szybkie i proste danie.Możesz przygotować na grillu, w piekarniku lub na patelni.

Składniki:

  • Składniki :

    4 szt udźca z kurczaka bez kości
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki zielonej
    100g sera brie
    1 cebula
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka chilli
    1 łyżka sosu słodkiego z chilli
    1/4 szklanki olej
    2 łyżki soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane udka z papryką i serem brie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Do miski wlej olej, sok z cytryny, sos chilli oraz wsyp pieprz, sól i chilli. Przeciśnięty czosnek przez praskę dodaj do marynaty. Wymieszaj składniki. Mięso włóż do marynaty na 2-3 godziny. Papryki, cebulę oraz ser pokrój na paski. Mięso połóż na desce, połóż na każdym ser, paprykę oraz cebulę. Zepnij wykałaczką. Mięso smaż na rozgrzanej patelni z każdej strony.

Porady

Mięso możesz usmażyć na grillu lub upiec w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować