Faszerowane udka z kurczaka

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najczęściej robię je w niedzielę jako główne danie na obiad. Ich przygotowanie nie zajmuje dużoczasu, a najbardziej smakują mojemu mężowi.

Składniki:

  • ● 6 udek z kurczaka
    ● 1 czerwona papryka
    ● 100 g startego sera
    ● 200 g pieczarek
    ● 1 cebula
    ● Delikat do mięs
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane udka z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka myjemy. Delikatnie usuwamy
    kości. Mięso oprószamy
    przyprawą Delikat.
  • 2. Paprykę kroimy w kostkę
    i mieszamy z serem. Cebulę
    kroimy w kostkę, dusimy. Dodajemy
    pokrojone pieczarki, smażymy.
    Doprawiamy. Mieszamy
    z papryką i serem.
  • 3. Napełniamy farszem udka
    i spinamy wykałaczkami, formując
    kształtne porcje.
  • 4. Pieczemy w foliowym rękawie
    w piekarniku (170 °C ) ok.
    45 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować