Faszerowane udka na ryżu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Delikatny smak zachwyci nawet najwybredniejsze języki

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    3 torebki ryżu
    2 cebule
    ¼ kostki masła
    5 dużych pieczarek
    Natka pietruszki
    10łyżek ketchupu
    Curry
    sól
    1 łyżeczka przyprawy Pieprz czarny mielony
    1 łyżka-przyprawyVegeta
    1łyżeczka cukru
    Czerwona papryka słodka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane udka na ryżu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i ostrożnie zdejmujemy skórkę. Uważamy że nie przeciąć skóry. Palcami zsuwamy skórę w dół, na końcu ostrym nożem przecinamy kość,takżeby powstał skórzany woreczek. Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na grubych oczkach. Pół cebuli kroimy w kostkę , natkę pietruszki siekami i łączymy z mięsem.Pieczarki siekamy w małe kosteczki i dodajemy do mięsa,Doprawiamy solą i pieprzem.Mieszamy. Napełniamy nasze skórki mięsem z dodatkami.
    Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego. W garnku gotujemy masło, dodajemy ketchup, łyżeczkę curry,Vegetę ,pieprz, cukier i 2 szklanki wody.Mieszamy i zagotowujemy.Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do ryżu. Zalewamy woda z naszymi przyprawami.
    Podudzia układamy na ryżu posypujemy papryką mieloną i pieczemy około 1godz .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować