Faszerowane udka na ryżu

  • wyświetlono: 370 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Delikatny smak zachwyci nawet najwybredniejsze języki

Karolinawoźniak
  • 90min

Składniki

6 pałek z kurczaka
3 torebki ryżu
2 cebule
¼ kostki masła
5 dużych pieczarek
Natka pietruszki
10łyżek ketchupu
Curry
sól
1 łyżeczka przyprawy Pieprz czarny mielony
1 łyżka-przyprawyVegeta
1łyżeczka cukru
Czerwona papryka słodka

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane udka na ryżu

  • 1. Podudzia z kurczaka dokładnie myjemy i ostrożnie zdejmujemy skórkę. Uważamy że nie przeciąć skóry. Palcami zsuwamy skórę w dół, na końcu ostrym nożem przecinamy kość,takżeby powstał skórzany woreczek. Mięso oddzielamy od kości. Mielimy na grubych oczkach. Pół cebuli kroimy w kostkę , natkę pietruszki siekami i łączymy z mięsem.Pieczarki siekamy w małe kosteczki i dodajemy do mięsa,Doprawiamy solą i pieprzem.Mieszamy. Napełniamy nasze skórki mięsem z dodatkami.
    Ryż wsypujemy do naczynia żaroodpornego. W garnku gotujemy masło, dodajemy ketchup, łyżeczkę curry,Vegetę ,pieprz, cukier i 2 szklanki wody.Mieszamy i zagotowujemy.Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do ryżu. Zalewamy woda z naszymi przyprawami.
    Podudzia układamy na ryżu posypujemy papryką mieloną i pieczemy około 1godz .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmaki

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: sylwus

Udka na ryżu

tanie i pyszne

udka

Dodane przez: ladygoga

FASZEROWANE UDKA

Przepis teściowej na pracochłonne...

image-0nfo3bn

Dodane przez: suzana

udka faszerowane

na zwykły i niezwykły obiad...

Faszerowane udka

Dodane przez: zzewa

Faszerowane udka

pierwszy raz robiłam faszerowane...

Udka faszerowane mięsem mielonym

Dodane przez: Joanna Kryla

Udka faszerowane mięsem mielonym

Drobiowe udka zyskują nowy smak...

Faszerowane udka

Dodane przez: Nina_GGMU

Faszerowane udka kurczaka

Ciekawe połączenie kurczaka z mięsem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE