Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

Pyszne skrzydełka faszerowane, na każdy dzień i od święta. Takie skrzydełka sprawdzają się na różnych okolicznościach.

Składniki:

  • Farsz
    skrzydełka z kurczaka - 4 szt
    papryka czerwona - 8 słupków
    ogórki korniszony - 8 słupków
    ser żółty - 8 słupków
    przyprawa do kurczaka
    tłuszcz do smażenia
    Ciasto naleśnikowe:
    jajko - 1 szt
    mąka - 50 g
    woda - 40 ml
    mleko - 50 ml
    sól- szczypta
    papryka ostra- szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym.
  • 2. Usunąć kości ze skrzydełek.
  • 3. W środku i na zewnątrz skrzydełka, dobrze obsypać przyprawą do kurczaka, odstawić w chłodne miejsce na całą noc.
  • 4. Następnie faszerować skrzydełka serem, papryką i ogórkiem.
  • 5. Do każdego skrzydełka wkładać po 2 słupki sera, papryki i ogórka, spiąć skrzydełka wykałaczkami.
  • 6. Ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki przełożyć do miski, zmiksować.
  • 7. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.
  • Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym 8. Zanurzać skrzydełka w cieście naleśnikowym, smażyć na tłuszczu przez kilka minut, na złoty kolor.
  • Faszerowane skrzydełka w cieście naleśnikowym 9. Podawać skrzydełka zaraz po przygotowaniu.

Porady

Jak ktoś nie lubi skrzydełek w cieście, może je zrobić bez ciasta.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować