Faszerowane roladki z cukinii i bakłażana

4.5 (178 ocen)

  • 10 min

To ciekawa przystawka dla lubujących się w cukinii i bakłażanie

  • 10 min

Składniki:

  • 1 cukinia
    1 bakłażan
    1 serek śmietankowy
    1 ser camembert (u mnie ziołowy)
    szczypiorek
    oliwa z oliwek
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Faszerowane roladki z cukinii i bakłażana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan i cukinię kroimy w cienkie plastry, solimy, pieprzymy, smażymy je chwilę z obu stron na rozgrzanej oliwie najlepiej na grillowej patelni.
  • roladki z faszerowanej cukinii i bakłażana 2. Serek mieszamy z solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i ze szczypiorkiem. Każdy grillowany plaster cukinii i bakłażana smarujemy serkiem, następnie kładziemy pasek sera pleśniowego i zwijamy w roladkę.
  • roladki z faszerowanej cukinii i bakłażana 3. Roladki związujemy wcześniej blanszowanym we wrzątku szczypiorkiem na 2 supełki

Porady

Jeśli nie chce nam się bawić w zawiązywanie supełków ze szczypiorku możemy użyć wykałaczek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować