Faszerowane roladki

4.5 (154 ocen)

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami, cebulką, papryką i ogórkiem. Sycący dodatek do ziemniaków i surówki.

Składniki:

  • 1kg schabu
    olej do smażenia
    pieprz, sól

    Nadzienie:
    50dag pieczarek
    papryka konserwowa
    2ogóreki kiszone
    cebula

    Do panierowania:
    3jajka
    mąka
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Faszerowane roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyj, osusz i pokrój na niezbyt grube plastry. Następnie rozbij, posyp przyprawami.
  • 2. Farsz: Pieczarki drobno kroimy. Cebulę obieramy, siekamy i szklimy na oleju. Dodaj pieczarki i podsmaż. Paprykę i ogórka kroimy w małą kostkę i dodajemy do ostygniętych pieczarek. Przypraw przyprawami. Wymieszaj.
  • 3. Na każdy kawałek schabu nakładaj farsz, zwijaj roladki i za pomocą wykałaczek zepnij końce tak aby farsz nie wypadł.
  • 4. Mąke i bułkę tartą wymieszaj razem. Jajka roztrzep. Gotowe roladki obtaczaj najpierw w jajku, potem w mące i bułce. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju aż się zarumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować