Faszerowane pomidory

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne na przystawkę lub lekką kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 pomidory
    2 cebule
    ząbek czosnku
    100 g pieczarek
    szklanka ryżu
    100 g świeżego szpinaku
    100 g żółtego sera
    sól, pieprz, bazylia, oregano

Faszerowane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory umyć, odkroić górę i wydrążyć miąższ.
  • 2. Ryż ugotować, ser żółty zetrzeć na tarce. Cebulę pokroić i zeszklić. Czosnek przecisnąć przez praskę, pieczarki posiekać i dodać do cebuli. Dusić przez chwilę. Dodać miąższ z pomidorów i gotować do chwili odparowania. Szpinak umyć, pokroić i dodać do reszty. Wymieszać z ryżem. Doprawić przyprawami i nadziewać pomidory.
  • 3. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać 10 min w 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy