Faszerowane pieczarki z mięsem mielonym i szpinakiem

4.5 (200 ocen)

  • 60 min

Szybka, prosta przystawka podawana na ciepło lub zimno. Najlepiej smakuje z ketchupem.

  • 60 min

Składniki:

  • - 20 pieczarek
    - 20 dag mięsa mielonego
    - 1 cebula
    - garść szpinaku
    - 1 jajko
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 łyżki oleju
    - 2 łyżki bułki tartej
    - sól, pieprz, zioła prowansalskie
    - ser żółty
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane pieczarki z mięsem mielonym i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki opłukać, wydrążyć środek, pokroić drobno.
  • 2. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju, dodać mięso mielone, czosnek, następnie posiekane pieczarki, smażyć kilka minut. Dodać szpinak, wszystko razem wymieszać, doprawić i lekko przestudzić. Na końcu dodać bułkę tartą oraz jajko.
  • 3. Kapelusze pieczarek posolić i nafaszerować, posypać startym serem. Pieczarki ułożyć na wysmarowanej olejem blasze do pieczenia. Piec ok. 30 minut w temp 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować