Faszerowane pieczarki z kabanosem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Obowiązkowo na grilla:)

  • 20 min

Składniki:

  • 11 dużych pieczarek – ok. 70dag
    1 kabanos
    ½ czerwonej papryki
    1 mała cebula
    3 ząbki czosnku
    250g sera żółtego
    Koperek
    Sól, pieprz, majeranek, bazylia

Faszerowane pieczarki z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i oddzielić kapelusze od trzonków. Trzonki wszystkich pieczarek oraz jeden kapelusz zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a ser na drobnych. Kabanosa, cebulę, czosnek i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z startymi pieczarkami na maśle. Do zimnego farszu dodać ¾ sera i posiekany koperek. Doprawić solą, pieprzem oraz ziołami. Farsz nakładać na uprzednio lekko posolone kapelusze pieczarek, posypać pozostałym serem. Grillować ok. 15 - 20 minut, aż pieczarki zmiękną. Udekorować koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy