Faszerowane pieczarki grillowane

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo fajna i szybka przekąska na grilla

  • 20 min

Składniki:

  • 8 pieczarek
    1 papryka żółta
    2 pomidory
    1 cebula
    1 łyżka oleju
    1 pęczek natki piertuszki
    10 dag sera pleśniowego
    1 łyżeczka przyprawy do grilla
    2 łyżki sera parmezan

Faszerowane pieczarki grillowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki starannie umyć. Odciąć nóżki i pokroić je w małą kosteczkę. Paprykę oczyścić z pestek. Cebulę obrać. Natkę opłukać i posiekać. Ser pleśniowy pokruszyć.
  • 2. Cebulę, paprykę i pomidory pokroić w kostkę.
  • 3. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć pokrojone nóżki pieczarek, dołożyć cebulę i paprykę, chwilę smażyć, dodać natkę i pomidory. Wrzucić ser pleśniowy i wymieszać. farsz przyprawić przyprawą do grilla.
  • 4. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, posypać startym parmezanem, zawinąć w folię ułożyć na rozgrzanym grillu, piec około 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy