faszerowane pieczarki

4 (1 ocen)

  • 40 min

Wspaniała przystawka lub świetny dodatek do obiadu. Źródło: http://przystole.blox.pl/2014/02/Pieczarki-faszerowane-szynka-i-serem.html

  • 40 min

Składniki:

  • 12 duzych pieczarek, ok. 150g szynki pokrojonej w kostkę, cebula, 3 łyżki bułki tartej. 1 jajko, 2 łyzki tartego sera, posiekana natka pietruszki (około 3 łyżek, do smaku), ulubione przyprawy. Do posypania przed pieczeniem: łyżka startego sera wymieszana z łyżką bułki tartej.

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogonki obranych pieczarek drobno posiekać lub zetrzec na tarce. Usmążyc cebulę pokrojoną w kosteczkę, dodac ogonki, dodac szynkę. Po usmażemu studzimy, dodajemy jajko, ser, natke i ulubione przyprawy. dokładnie mieszamy i nakładamy solidne porcje do kapeluszy pieczarek. Posypujemy bułką z serem, zapiekamy 20-25 min w 200 stopniach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy