Pieczarki Faszerowane Fetą

  • wyświetlono: 7651 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jak ja uwielbiam grzyby! :)

polcia
  • 30min

Składniki

kilka dużych pieczarek
cebula
szynka
ser feta, ser gouda
sól, pieprz, natka pietruszki
sos sojowo grzybowy

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki Faszerowane Fetą

  • W grupie raźniej ;)1. Z pieczarek wykroić nóżki, posiekać i razem z posiekaną drobno cebulą podsmażyć, doprawić. Szynkę i fetę pokroić w kostkę. Kapelusze oprószam w środku pieprzem i polewam sosem sojowym. Układam kostkę fety na samo dno i napełniam farszem z cebuli i szynki, dodając jeszcze posiekaną pietruszkę.Układam do naczynia żaroodpornego. Zapiekam w 180 stopniach, około 25 minut, po tym czasie posypuję startym serem gouda i zapiekam jeszcze 5 minut.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwil pieczarki feta

Komentarze

Podobne przepisy

image-19rwxgp

Dodane przez: lenab

Pieczarki faszerowane

Mam fioła, kiedy w sklepie zobaczę...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gosia123

Faszerowane pieczarki

Pieczarki faszerowane schabem,...

Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą

Dodane przez: igraszki losu

Kurczak faszerowany szpinakiem i fetą

Jedną z naszych ulubionych wędlin...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: Kolendra

Faszerowane pieczarki

Podaje je jako przystawkę na domowych...

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Dużooo szpinaku w soczystej, delikatnej...

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Dodane przez: livia32

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym

Fantastyczna sprawa na start każdej...