Pieczarki Faszerowane Fetą

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Jak ja uwielbiam grzyby! :)

  • 30 min

Składniki:

  • kilka dużych pieczarek
    cebula
    szynka
    ser feta, ser gouda
    sól, pieprz, natka pietruszki
    sos sojowo grzybowy
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pieczarki faszerowane fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W grupie raźniej ;) 1. Z pieczarek wykroić nóżki, posiekać i razem z posiekaną drobno cebulą podsmażyć, doprawić. Szynkę i fetę pokroić w kostkę. Kapelusze oprószam w środku pieprzem i polewam sosem sojowym. Układam kostkę fety na samo dno i napełniam farszem z cebuli i szynki, dodając jeszcze posiekaną pietruszkę.Układam do naczynia żaroodpornego. Zapiekam w 180 stopniach, około 25 minut, po tym czasie posypuję startym serem gouda i zapiekam jeszcze 5 minut.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować