Faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 3 godz. 20 min

Doskonała potrawa na różnego rodzaju przyjęcia rodzinne i nie tylko.

  • 3 godz. 20 min

Składniki:

  • - 20 średnich pieczarek
    - 0,5 kg mięsa mielonego
    - duża cebula
    - jajko
    - bułka tarta
    - przyprawy do smaku

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Pieczarki myjemy i wydrążamy środki. Do miski kładziemy mięso mielone,startą na tartce o dużych oczkach cebulę,wbijamy jajko,przyprawiamy,wsypujemy około 3 łyżek bułki tartej i wyrabiamy masę. Pieczarki faszerujemy masą mięsną i panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju.

Komentarze

Podobne przepisy