Faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna przekąska, chyba już przez niektórych zapomniana.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pół kilograma pieczarek (wybrałam te mniejsze)
    30 dag mięsa mielonego
    1 cebula
    sól
    pieprz
    2 łyżki bułki tartej
    ostra papryka
    olej
    2 jajka

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • faszerowane pieczarki 1. Pieczarki obrałam ze skórki, odcięłam korzonki, posoliłam i odstawiłam na ok. godzinę. W między czasie usmażyłam drobno pokrojoną cebulę, dodałam ją do mięsa razem z bułką tartą i przyprawami. Wymieszałam. Pieczarki nadziałam przygotowanym farszem mięsnym, obtoczyłam w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyłam na oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy