Faszerowane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Bardzo smaczna odmiana pieczarki. Polecam.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 kg dużych pieczarek
    5 ugotowanych na twardo jaj
    3 cienkie parówki
    2 małe cukinie
    1 opakowanie mini-mozzarellę
    Oliwa do smażenia
    Przyprawy: sól, pieprz, ostra mielona papryka, czosnek w płatkach

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i rozdzielić kapelusze od trzonów. Trzony pieczarek z cukiniami oraz parówkami pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Pokrojone i przyprawione solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem warzywa smażyć na rozgrzanej oliwie. Pod koniec smażenia dodać parówki.
  • 3. Jajka obrać ze skorupek i pokroić z mozzarellą również w małą kostkę. Oba składniki wsypać do miski.
  • 4. Warzywa z parówkami dodać też do miski. Wymieszać.
  • 5. Takim przygotowanym farszem napełnić łyżeczką kapelusze pieczarek.
  • 6. Włożyć je do naczynia żaroodpornego z pokrywą i piec w piekarniku rozgrzanym do 200stC ok. 25-30 minut.
  • 7. Można podać z ziemniakami i kefirem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy