FASZEROWANE PIECZARKI

4.5 (189 ocen)

  • 15 min

PIECZARKI nie zawierają powszechnego w żywności cholesterolu i są nisko kaloryczne. Są bogate w potas, żelazo, miedź oraz witaminy, głównie D i B2.A poza tym są niedrogie i ogólnodostępne.

  • 15 min

Składniki:

  • 8-10 pieczarek
    2 jajka
    1 cebula
    3-4 ząbki czosnku
    łyżka bułki tartej
    natka pietruszki
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Desery Faszerowane Jajko Przystawki

Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FASZEROWANE PIECZARKI 1. Pieczarki dokładnie umyłam, obrałam ze skórki,
    odkroiłam z nich ogonki, które pokroiłam i podsmażyłam.
  • FASZEROWANE PIECZARKI 2. Cebulkę również drobno pokroiłam i podsmażyłam.
  • 3. Ugotowałam jaja, drobno posiekałam i wymieszałam z
    podsmażonymi ogonkami z pieczarek i cebulką.
  • FASZEROWANE PIECZARKI 4. Dodałam natkę pietruszki, łyżkę bułki tartej,
    delikatnie podsmażone starte ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku.
    Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam.
  • FASZEROWANE PIECZARKI 5. Kapelusze pieczarek oprószyłam solą i pieprzem.
    I uzyskaną masą nakładałam ich wnętrza.
  • FASZEROWANE PIECZARKI 6. Pieczarki można posypać serem mozzarellą bądź parmezanem.
  • 7. Piekarnik nagrzałam do 200 C i ułożyłam pieczarki na blasze,
    wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piekłam około 20-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować