Faszerowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć i odciąć ogonki. Kapelusze odłożyć.Boczek pokroić w drobną kostkę i przysmażyć bez dodatku tłuszczu. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Ogonki pieczarek drobno pokroić, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na łyżce tłuszczu.
2.Po ostudzeniu brokuł rozgnieść widelcem i połączyć z boczkiem i pieczarkami. Całość chwilę smażyć razem, następnie przyprawić i dodać dwie łyżki śmietany. Gotować 3 minuty. Kapelusze napełniać farszem, wierzch posypać startym serem żółtym. Grzyby zapiekać w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawać jako przystawkę lub z ryżem jako danie obiadowe.
Komentarze