Faszerowane pieczarki

  • wyświetlono: 722 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Faszerowane pieczarki są świetną propozycją na imprezową przystawkę, a z dodatkiem np ryżu mogą stanowić pożywne danie obiadowe :)

gto

Składniki

10-12 większych pieczarek
20 dag boczku wędzonego
kilka różyczek brokuła
sól, pieprz
2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
olej
2 łyżki śmietany 12 %
kawałek startego sera żółtego

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane pieczarki

  • 1. Pieczarki umyć i odciąć ogonki. Kapelusze odłożyć.Boczek pokroić w drobną kostkę i przysmażyć bez dodatku tłuszczu. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Ogonki pieczarek drobno pokroić, przyprawić solą i pieprzem i usmażyć na łyżce tłuszczu.
  • 2. Po ostudzeniu brokuł rozgnieść widelcem i połączyć z boczkiem i pieczarkami. Całość chwilę smażyć razem, następnie przyprawić i dodać dwie łyżki śmietany. Gotować 3 minuty. Kapelusze napełniać farszem, wierzch posypać startym serem żółtym. Grzyby zapiekać w naczyniu żaroodpornym w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Podawać jako przystawkę lub z ryżem jako danie obiadowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaboczekbrokułpieczarki faszerowane

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Dodane przez: Konto nieaktywne

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Dużooo szpinaku w soczystej, delikatnej...

Pieczarki faszerowane

Dodane przez: Gregorhspeed

Pieczarki faszerowane

Smaczna przekąska zarówno na ciepło...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: zandero99

Faszerowane pieczarki

Mała, ciepła przekąska, idealna...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: kml

Faszerowane pieczarki

Prosta i szybka w przygotowaniu...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: rzelkazag

Faszerowane pieczarki z cukinią

Po raz pierwszy spotkałam się w...

Faszerowane pieczarki

Dodane przez: PolskaGotuje

Faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki to danie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE