Faszerowane patisony

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zrobiłam niespodziankę dla rodziny. Faszerowane patisony posmakowały.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 średnich patisonów
    10 dkg pieczarek
    1 saszetka ryżu
    3 plasterki sera żółtego
    1 cebula
    1 pierś z kurczaka
    2 łyżki ketchupu łagodnego
    sól.pieprz
    olej do smażenia

Faszerowane patisony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować. Patisony odgotować na pół miękko wystudzić, odkroić górną część , wydrążyć miąższ. Pieczarki opłukać i zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Mięso z kurczaka i cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju, dodać pieczarki, poddusić, dodać ketchup, sól.pieprz, wymieszać. Ugotowany ryż wymieszać z farszem napełnić patisony, ułożyć kawałki sera i przykryć odciętą częścią. Patisony ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w 180 stopniach około 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy