Faszerowane parówki

5 (161 ocen)

Bardzo smaczna i szybka potrawa na ciepło na każdą kieszeń...

Składniki:

  • 8 cienkich parówek,
    5 ogórków korniszonów,
    2 pomidory,
    1/2 papryki,
    10 dag startego żółtego sera,
    cebula,
    2 łyżki posiekanych ziół ( bazylii, tymianku, szczypiorku, natki pietruszki),
    4 łyżki keczupu,
    mielona ostra papryka,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory, paprykę i ogórki drobno pokroić. Cebulkę posiekać, zeszklić na 2 łyżkach oleju. Warzywa wymieszać z cebulą, ziołami i serem, doprawić. Parówki obrać z osłonek i przekroić wzdłuż na pół, nie przecinając ich do końca. Ułożyć na blasze i lekko rozchylić. Do środka nakładać przygotowany farsz, wierzch polać keczupem. Piec ok. 20 min w temp. 170st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować