- parówki cienkie: 7 sztuk
- ser żółty: 130 gramów
- ogórek konserwowy: 2 sztuki
- cebula mała: 1 sztuka
- ketchup: 0.5 szklanki
Sposób przygotowania przepisu:
Faszerowane parówki
1.
Parówki naciąć wzdłuż, robiąc dość spore miejsce na farsz. Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub pokroić w małą kostkę. Wymieszać wszystko i dodać pół szklanki ketchupu. Powstałym farszem napełnić zagłębienia w parówkach.
Na blachę wyłożyć folię aluminiową i ułożyć parówki obok siebie. Zapiec w rozgrzanym piekarniku, w temp. 200 stopni przez około 10 minut.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze