Faszerowane parówki

4.5 (151 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Takie parówki smakują bardzo ciekawie i zupełnie inaczej :) Najlepsze na ciepło z pysznie ciągnącym się żółtym serem :)

  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - parówki cienkie: 7 sztuk
    - ser żółty: 130 gramów
    - ogórek konserwowy: 2 sztuki
    - cebula mała: 1 sztuka
    - ketchup: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane parówki 1. Parówki naciąć wzdłuż, robiąc dość spore miejsce na farsz. Cebulkę i ogórki drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub pokroić w małą kostkę. Wymieszać wszystko i dodać pół szklanki ketchupu. Powstałym farszem napełnić zagłębienia w parówkach.
    Na blachę wyłożyć folię aluminiową i ułożyć parówki obok siebie. Zapiec w rozgrzanym piekarniku, w temp. 200 stopni przez około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować