Faszerowane papryki... inaczej bo kaszą gryczaną. Bogaty aromat i samo zdrowie . Moja rodzina uwielbia ten obiad .
3 godz.
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
Wysłupkuje listę składników ale nie jestem w stanie podać dokładnej listy ile jakiego składniku dodałam .
Mięso mielone około 2 garście
Ugotowana kasza gryczana ( dwa razy więcej kaszy jak mięsa )
Podsmażona cebulka
Podsmażona mała kapusta chińska
Dużo czosnku ( 5 ząbków)
Szczypiorek pokrojony
Pietruszka pokrojona
Papryki czerwone podzielone na pół bez gniazd nasiennych
2 jajka
Łyżkę wegetty
Łyżka płaska pieprz czarny
Płatki chillie
Sok pomidorowy ( doprawiłam dodatkowo cukrem, pieprzem,sokiem z cytryny, majerankiem)
Ser żółty
Faszerowane papryki z kaszą gryczaną i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy farsz jak na mielone .
Kasza, mięso mielone, podsmażone warzywa i cebulka , jajka, wegetta i pieprz, szczypior i natka pietruszki.
Mieszamy dokładnie .
2.Wypełniamy papryki farszem . Przyciskamy farsz żeby wypełnić dokładnie papryki .
3.Dodajemy przygotowany sos pomidorowy .
Pieczemy w temperaturze 180 C około 1.5 godziny pod przykryciem .
4.Wyjmujemy z piekarnika , dodajemy ser żółty i pieczemy już bez przykrycia jeszcze 20 minut.
Komentarze