Faszerowane papryki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 45 min

nauczyłam się od mamy i bardzo to lubię. Te umiejętności chciałabym przekazać moim dwóm wspaniałym córeczkom.

  • 45 min

Składniki:

  • ● 4 czerwone papryki
    ● 2 szkl. ugotowanego makaronu małe muszelki
    ● 4 plastry wędzonego boczku
    ● 2 małe pomidory
    ● 20 dag podsmażonych krewetek
    ● 3 łyżki tartego żółtego sera
    ● oliwa
    ● posiekana natka pietruszki
    ● sól
    ● pieprz
    ● słodka mielona papryka
    ● bazylia

Faszerowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. papryk odcinamy wierzchy,
    usuwamy gniazda nasienne. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy.
    Makaron mieszamy
    z pokrojonymi w kostkę pomidorami,
    krewetkami i 2 łyżkami
    sera. Dodajemy 2 łyżki oliwy
    i bazylię. Doprawiamy.
  • 2. Nadziewamy papryki, posypujemy
    resztą sera i natką.
    Przykrywamy wierzchami i pieczemy
    ok. 20 minut w 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy