Faszerowane ogórki wężowe

0 (0 ocen)

nie wymaga trudu

Składniki:

  • 3 wężowe ogórki, pomidor, 8 łyżek startego sera żółtego, dymka, 2 łyżki oleju, łyżeczka soku z cytryny, 8 jajek przepiórczych, gałązki natki, sól, pieprz, ostra papryka

Faszerowane ogórki wężowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pomidor, dymkę i paprykę pokroić w kostkę. Natkę posiekać. Ogórki pokroić wzdłuż na pół. Połówki pokroić na 6 cm kawałki. W każdym wydrążyć niewielkie zagłębienie, a wydrążony miąższ pokroić w kostkę. Warzywa, ser i połowę natki włożyć do miski, wlać olej i sok z cytryny, wymieszać. Przyprawić do smaku. Kawałki ogórków napełnić sałatką. Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół. Na talerzu ułożyć ogórki z sałatką i połówkami jajek, posypać natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy