Faszerowane ogórki

4.5 (172 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To bardzo efektownie wyglądająca przystawka. Jej składniki są dostępne przez cały rok

Składniki:

  • ● 2 długie ogórki
    ● 3 jajka
    ● 5 dag szynki
    ● pęczek
    rzodkiewek
    ● 2 łyżki twarogu
    ● łyżka majonezu
    ● 2 łyżeczki musztardy miodowej
    ● po łyżce posiekanego szczypiorku i koperku
    ● sól
    ● pieprz
    ● pomidory, rzodkiewki i sałata do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Faszerowane ogórki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy,
    kroimy w ok. 6-cm kawałki.
    Wydrążamy. Lekko solimy
    wewnątrz i osączamy z soku
  • 2. Z twarogu, majonezu,
    musztardy i zieleniny robimy
    sos. Szynkę, umyte rzodkiewki
    i ugotowane na twardo jajka
    drobno siekamy. Mieszamy
    z sosem, doprawiamy do
    smaku i nadziewamy ogórki.
    Dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować