Faszerowane muszle

0 (0 ocen)

Na każdej domowej imprezie goście się nimi zachwycają.

Składniki:

  • Opakowanie makaronu muszle,
    podwójna pierś z kurczaka,
    pół świeżej papryki,
    cebula,
    łyżka suszonych pomidorów,
    2 ząbki czosnku,
    10 dkg startego żółtego sera,
    sól, pieprz, papryka słodka,
    olej,
    sos słodko-kwaśny

Faszerowane muszle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muszle gotować połowę czasu krócej niż jest podany na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimna wodą i rozłożyć aby się nie posklejały. Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju. Dodać kurczaka, usmażyć. Dodać pokrojoną paprykę i posiekane pomidory, przyprawić papryką, solą i pieprzem. Farszem napełnić muszle i posypać serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, zapiekać 5-6 min, aż ser się roztopi. Na koniec polać sosem słodko-kwaśnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy