Faszerowane kulki

4.5 (147 ocen)

  • 30 min

Kulki te są bardzo smaczne i zaskakują swoim wnętrzem :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1/3 brokułów, 0,5 kg kg piersi z kurczaka, mały pęczek świeżego kopru, sól, pieprz, 1 woreczek ryżu, 2 średnie marchewki.
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Faszerowane kule 1. Pierś kroimy w kostkę i rozdrabniamy blenderem, solimy, pieprzymy, dodajemy posiekany koper. Marchew gotujemy na miękko, kroimy w kostkę. Brokuły i ryż gotujemy w osolonej wodzie również na miękko. Łączymy ryż i marchewki a następnie rozdrabniamy blenderem na jednolitą masę. Brokuły dzielimy na małe różyczki i każdą z nich oblepiamy mokrymi dłońmi masą ryżowo-marchewkową. Porcję piersi w dłoniach rozkładamy na płasko i na to kładziemy kulki, zlepiamy mięso tak żeby kule były okrągłe i równe.

Porady

Zamiast kopru do mięsa można dodać inne zioła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować