Faszerowane kotlety z indyka w słoneczniku

5 (152 ocen)

Mój pomysł na smaczne i sycące kotleciki z chrupiącą panierką. W moim domu mają wielkie powodzenie :)

Składniki:

  • 5 sznycli z indyka
    5 grubych plastrów sera żółtego
    5 plasterków szynki wędzonej
    5 płaskich łyżek keczupu
    5 łyżek ziaren słonecznika
    jajko
    sól, pieprz
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia






Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Musy Dania główne Pesto

Faszerowane kotlety z indyka w słoneczniku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • filet lekko rozbij tłuczkiem 1. Mięso lekko rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem.
  • filet posmaruj keczupem i rozłóż farsz 2. Każdy płat posmarować łyżką keczupu, ułożyć porcje sera i szynki. Złożyć na pół, spiąć wykałaczką.
  • usmaż kotlety na oleju 3. Jajko rozkłócić z łyżką wody, bułkę tartą wymieszać z pestkami słonecznika. Każdy kotlet panierować w jajku i bułce i smażyć z obu stron na gorącym oleju. Potem dosmażyć jeszcze 15 minut na małym ogniu, pod przykryciem.
  • gotowe danie ;) 4. Kotlety podawać na ciepło z ziemniakami lub kaszą i ulubionymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Pestki Musztarda

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować