Faszerowane kapelusze z pieczarek

  • wyświetlono: 229 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Szybka, smaczna przekąska na każdą okazję.

agus11013
  • 20 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

20 sztuk pieczarek średniej ilości +5 do farszu
1 mała cebula
10 dag sera topionego
1 łyżeczka ostrej musztardy
1 łyżeczka bułki tartej
Ok 5 łyżek bułki do panierowania

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane kapelusze z pieczarek

  • 1. Pieczarki obrać delikatnie wyciąć nóżki. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę nóżki i 5 pieczarek do farszu zetrzeć na tarce doprawić do smaku, przesmażyć na maśle odrobinie. Wystudzić. Do zimnego farszu dodajemy serek topiony, musztardę i łyżeczkę bułki tartej. Gotowym farszem nadziewać kapelusze pieczarek. Obtoczyć w bułce tartej od strony farszu układać na blaszkę lub na grillu, usmażyć na rumiano.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiser

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda marchewka z pieczarkami

Dodane przez: JustKuchcik

Młoda marchewka z pieczarkami

Z dodatkiem imbiru i lubczyku.

Sałatka ryżowa z pieczarkami

Dodane przez: RedakcjaPP

Sałatka ryżowa z pieczarkami

Dla babci, która miała urodziny,...

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Zapraszam na smaczną sałatkę z...

image-0h6neta

Dodane przez: Teodorka

Sałatka z pieczarek

Przepis pochodzi z książki "173...

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Dodane przez: AnetaJ

Sałatka z marynowanymi pieczarkami

Jest to bardzo łatwa i szybka do...

Sałatka pieczarkowa

Dodane przez: agata223344

Sałatka z pieczarek marynowanych

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE