Faszerowane kalarepy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Jestem emerytką i dużo czasu spędzam w domu, gotując dla rodziny.Kalarepę przyrządzam na różne sposoby. Ta z nadzieniem z kaszy gryczanej ma oryginalny smak

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● 3 kalarepy
    ● szkl. kaszy gryczanej
    ● 20 dag marchewki
    ● cebula
    ● jajko
    ● łyżka bułki tartej
    ● sól
    ● majeranek
    ● pieprz
    ● 1/2 litra bulionu
    ● 3 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Farsz: kaszę gotujemy na
    sypko w 2 szklankach wody.
    Studzimy. Marchewki obieramy,
    myjemy i gotujemy na
    półmięk ko. Studzimy i ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Pokrojoną cebulę podsmażamy
    na łyżce masła. Kaszę, marchewkę
    i cebulę mieszamy.
    Dodajemy jajko i bułkę tartą Doprawiamy do smaku solą,
    pieprzem i majerankiem
  • kalarepy z nadzieniem 2. Kalarepy obieramy ze skórki,
    ścinamy wierzchy. Wydrążamy
    miąższ i faszerujemy
  • duszone kalarepy z farszem 3. Na patelni roztapiamy resztę
    masła, wkładamy kalarepy i rumienimy.
    Następnie odwracamy
    je farszem do dołu i też rumienimy.
    Przekładamy do głębokiego
    garnka, podlewamy bulionem,
    przykrywamy i dusimy 30-40
    minut. Wykładamy na półmisek
    i polewamy sosem powstałym
    podczas duszenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować