Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane prostym nadzieniem ze szczypiorkiem. Ogromnym smakołykiem są tu chrupiące chipsy z parmezanu. Hit Wielkanocy!

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    2 łyżki majonezu
    pęczek szczypiorku
    sól
    pieprz biały
    słodka papryka w proszku
    ok. 4 łyżki parmezanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parmezan rozsypać na powierzchnię o kształcie prostokąta o wymiarach ok. 21x12 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 4-5 minut. Ostudzić, połamać na mniejsze kawałki.
    Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, dodać majonez, sól, pieprz i paprykę do smaku, rozetrzeć na jednolitą masę. Dodać połowę posiekanego szczypiorku, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nadziać białka, po wierzchu obficie posypać pozostałym szczypiorkiem. W każde jajko włożyć kawałki chipsów z parmezanu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Parmezan Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować