Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

  • wyświetlono: 257 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Jajka faszerowane prostym nadzieniem ze szczypiorkiem. Ogromnym smakołykiem są tu chrupiące chipsy z parmezanu. Hit Wielkanocy!

IMG_20201009_170757
  • 8 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

4 jajka
2 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
sól
pieprz biały
słodka papryka w proszku
ok. 4 łyżki parmezanu

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane jajka z chipsami z parmezanu

  • 1. Parmezan rozsypać na powierzchnię o kształcie prostokąta o wymiarach ok. 21x12 cm, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 4-5 minut. Ostudzić, połamać na mniejsze kawałki.
    Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki. Wyjąć żółtka, dodać majonez, sól, pieprz i paprykę do smaku, rozetrzeć na jednolitą masę. Dodać połowę posiekanego szczypiorku, jeszcze raz delikatnie wymieszać. Nadziać białka, po wierzchu obficie posypać pozostałym szczypiorkiem. W każde jajko włożyć kawałki chipsów z parmezanu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

JajkaWielkanocszczypiorekparmezanprzyjęcieimprezaJajka faszerowaneFaszerowane jajkaparmezanowe chipsychipsy z parmezanu

Komentarze

Podobne przepisy

Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem

Dodane przez: Joanna Kryla

Francuskie ślimaczki z szynką i parmezanem

Paczkę ciasta francuskiego staram...

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem i keczupem

Dodane przez: neliada

Jajka faszerowane pastą tuńczykową z korniszonem...

Takie faszerowane jajeczka to szybka...

chipsy ...

Dodane przez: elapolo

Chipsy pietruszkowe z piekarnika

Smaczna a przede wszystkim zdrowa...

chipsy

Dodane przez: marta625

Chipsy z buraka dla niemowląt

Zdrowe chipsy, które mogą jeść...

Chipsy z żółtego sera

Dodane przez: Marzena13

Chipsy z żółtego sera

Chrupiący dodatek kanapek lub jako...

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE CUKINIĄ

Pyszny farsz z cukinią nada jajkom...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE