Faszerowane jajka w majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo , studzimy i obieramy.
2.Ugotowane jajka kroimy wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
3.Do miski wkładamy: żółtka, żółty ser starty na tarce o dużuch oczkach, kiełbasę pokrojoną w kostkę.Dodajemy 2 łyżki majonezui 1 łyżkę musztardy i
mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
4.Przygotowaną masą nadziewamy połówki jajek i zawijamy je w liście sałaty.Układamy na półmisku.
5.Sos do polania:
3 łyżki majonezu mieszamy z 2 łyżkami musztardy i 1 łyżką śmietany ( lub jogurtu ).Wszystko mieszamy dokładnie i polewamy jajka.
Porady
Farsz do nadziewania połówek jajek można dowolnie modyfikować w/g uznania np. dodając pokrojone pieczarki marynowane.
Komentarze