Faszerowane jajka w dwóch odsłonach

0 (0 ocen)

Pyszne kolorowe i piękna ozdoba stołu, polecam:)

Składniki:

  • Z szynką:

    4 jajka
    50 g szynki
    4 pieczarki marynowane
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka musztardy
    Sól, pieprz
    Do dekoracji:
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    ½ rzodkiewki

    Z kiełkami:

    4 jajka
    1 czubata łyżka kiełków brokułu
    50 g sera żółtego
    1 łyżka majonezu
    Sól,pieprz
    Do dekoracji:
    1 łyżeczka kiełków brokułu
    2 cm papryki żółtej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Faszerowane jajka w dwóch odsłonach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wymieszać skłądniki 1. Z szynką:

    Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić delikatnie na pół i wyjąć żółtka. Przetrzeć przez sito. Szynkę zetrzeć na małych oczkach. Dodać do żółtek. Pieczarki odsączyć o osuszyć. Pokroić w małą kostkę. Wymieszać składniki. Dodać majonez, musztardę oraz pieprz i sól. Wymieszać i nałożyć obficie na białka. Udekorować szczypiorkiem i rzodkiewką pokrojoną w cienkie słupki. Odłożyć na około 30 minut do lodówki.
  • dodać kiełki do żółtek 2. Z kiełkami:

    Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić delikatnie na pół i wyjąć żółtka. Żółtka rozetrzeć widelcem. Kiełki pokroić drobniutko i dodać do żóltek. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać majonez oraz przyprawy, wymieszać. Nałożyć obficie na białka. Udekorować kiełkami i cząstkami papryki.Odłożyć na około 30 minut do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować