Faszerowane jajka pająki z brokułami

  • wyświetlono: 237 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Prosta i sympatyczna przekąska, nie tylko na Halloween, może być też na zwykłą kolację, dla urozmaicenia menu ;) Brakuje tylko pajęczyny no nie? ;)

czerrrwonaporzeczka

Składniki


4 jajka
kilka różyczek brokułów (6-7 sztuk)
ząbek czosnku
2 łyżki majonezu
sól, pieprz
czarne oliwki
szczypiorek

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowane jajka pająki z brokułami

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na pół.
    Brokuły gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
    Ugotowane brokuły odcedzamy i studzimy. Następnie dodajemy do nich żółtka, majonez, sól i pieprz.
    Blendujemy.
    Do zblendowanego farszu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypiorek.
    Przygotowanym farszem wypełniamy białka.

    Oliwki kroimy na pół, jedna połówka będzie brzuszkiem pająka. z drugiej połówki wycinamy nóżki.
    Układamy na jajkach.

Porady

Warto, żeby jajka postały 1-2 godziny w lodówce przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

brokuływ_kilka_chwilJajka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane pastą z groszku

Dodane przez: magdzia44448

JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z GROSZKU

Groszek w połączeniu z jogurtem...

jajka faszerowane z rzezucha

Dodane przez: Klaudia0318

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Bardzo proste w przygotowaniu jajka.

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: Cukiereczek

Jajka faszerowane awokado

Delikatne w smaku i lekkie, idealne...

jajko

Dodane przez: Kasja1986

Jajka faszerowane z pieczarkami

Jajka od szczęśliwych kurek faszerowane...

jajka faszerowane

Dodane przez: justi2401

Jajka faszerowane pastą z łososia

Jajka faszerowane samodzielnie...

Jajka

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jajka faszerowane z tuńczykiem

Świetnie wygląda i pysznie smakuje.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE