Faszerowane jajka na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo,
studzimy i obieramy.
2.Pieczarki oczyszczamy,
kroimy w kostkę i podsmażamy
z pokrojoną w drobną
kostkę cebulą, dodajemy sól
i pieprz do smaku.
3.Jajka przekrawamy
wzdłuż na pół. Wydrążamy
żółtka, dodajemy do ostudzonych
pieczarek. Rozcieramy
na jednolitą masę. Białka
nadziewamy farszem,
ładnie go formując, by jajka
były wypukłe.
4.Umytą i osuszoną paprykę
przekrawamy i usuwamy
gniazdo nasienne, miąższ
kroimy w kosteczkę. Pora
oczyszczamy i drobniutko
siekamy. Ogórki i szynkę kroimy
w kosteczkę. Kukurydzę
odcedzamy z zalewy.
5.Wszystkie składniki mieszamy,
dodajemy majonez
wymieszany z sosem chrzanowym
lub czosnkowym.
6.Sałatkę wykładamy na
półmisek, a na sałatce układamy
faszerowane jajka.
Komentarze