Faszerowane jajka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szukając pomysłu na przygotowanie jajek na Wielkanoc przygotowałam takie oto faszerowane jajeczka :)

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jaj
    6 plasterków szynki (słonej)
    6 plasterków sera żółtego
    pęczek szczypiorku
    3 łyżki majonezu, sól, pieprz

Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na połówki.
    Wydrążamy żółtka.
    Żółtka ucieramy z majonezem, dodajemy pokrojoną drobno szynkę, ser żółty oraz szczypior. Doprawiamy solą i pieprzem.
    Przygotowany farsz wkładamy do białek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy