FASZEROWANE JAJKA

0 (0 ocen)

Mama mnie nauczyła w wielku 8 lat :D Mam do nich wielki sentyment :D

Składniki:

  • 9 jajek
    1 słoik majonezu
    2 marchewki
    1/2 puszki groszku
    1/2 puszka kukurydzy
    1 łyżka musztardy
    sól, pieprz

Faszerowane jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Ugotowane marchewki, groszek, kukurydzę zmiksować. Każde warzywo osobno dodając po 3 żółtka.
  • 2. Każdą masę wymieszać z częścią majonezu i szprycą napełnić jajka. Wyłożyć na półmisek i udekorować ,np.: natką pietruszki, szczypiorkiem itd....
  • 3. SMACZNEGO :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy