Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajeczka z farszem serowo jogurtowym .. w sosie słodko kwaśnym.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
    5 dkg sera białego
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    sól
    sos słodko kwaśny Łowicz
    szczypiorek
    rzeżucha do posypania

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z serem jogurtem i solą do smaku. Masę przełożyć do szprycy i nałożyć ją do białek. Na dno naczynia nałożyć sos słodko kwaśny, na nim ułożyć faszerowane jajeczka i posypać szczypiorkiem i rzeżuchą . Podawać z pieczywem lub grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy