Faszerowane jajeczka na zielonym purre

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne faszerowane jajeczka na przystawkę

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • 10 jajek
    szczypta czosnku
    1 łyżeczka sosu Tao Tao słodko kwaśnego
    szczypta papryki czerwonej
    pieprz
    szczypta bazylii
    1 jajko

    na purre

    puszka zielonego groszku
    4 pieczarki
    pół cebuli
    1 łyżka oleju
    2 łyżeczki chrzanu
    1 łyżka sosu sojowego
    szczypta majeranku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Faszerowane jajeczka na zielonym purre - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. papryka i kapary i natka pietruszki do dekoracji
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia


    Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół, żółtka wyjąć do miseczki, dodać sól, pieprz, jajko, przyprawić do smaku bazylią i zmiąć widelcem nadzienie. Nakładać nadzienie do wydrążonych białek i panierować w bułce.
    Groszek odcedzić, Na patelni przyrumienić drobno posiekaną cebulkę, dodać drobno posiekane pieczarki wysmażyć i odparować. Dodać groszek chrzan i przyprawy. Mieszając miąć nieco widelcem. Purre ułożyć na dnie naczynia. Na czystej patelni rozgrzać ponownie tłuszcz i przysmażyć jajka najpierw stroną panierowaną a potem odwrócić. Ułożyć jajeczka na purre i udekorować papryką natką pietruszki i kaparami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować