Faszerowane gotowane ziemniaki

2 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Danie idealne na gorące dni, które idealnie sprawdzi się w roli obiadu lub przekąski.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • -2 duże ziemniaki lub 3 średnie
    -150 g twarogu chudego
    -50 g kurczaka wędzonego (można pominąć i dać więcej twarogu)
    -2 łyżki oleju lnianego
    -2 łyżki jogurtu
    -łyżka słonecznika łuskanego
    -sól, pieprz, koperek
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Faszerowane gotowane ziemniaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach w lekko osolonej wodzie. Gdy przestygnął kroimy je na pół. Wydrążamy środek. Resztki ziemniaka dodamy do farszu.
    2. Kurczaka polecam zetrzeć na tarce o grubych oczkach, będzie wygodniej nadziewać bez ostrych końców.
    3. Twaróg rozdrabniamy widelcem i wszystkie składniki ze sobą łączymy, przyprawiając na końcu.
    4. Powstałym farszem nadziewamy ziemniaki i posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować