Faszerowane dramstiki z surówką z kapusty pekińskiej

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Małgorzata i Maria to ekspertki od dań drobiowych, które chłopcy uwielbiają

Składniki:

  • ● 10 podudzi z kurczaka
    ● 30 dag wędzonego boczku
    ● 30 dag cienkiej kiełbasy
    ● przyprawa do kurczaka
    ● jajko
    ● bułka tarta
    ● mąka
    ● olej
    Surówka:
    ● kapusta pekińska
    ● 3 pomidory
    ● 3 ogórki
    ● cebula
    ● puszka kukurydzy
    ● 5 jajek na twardo
    ● 2 ząbki czosnku
    ● pęczek natki pietruszki
    Sos:
    ● mały majonez
    ● duży jogurt naturalny
    ● 3 łyżki musztardy
    ● 2 rozgniecione ząbki czosnku
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faszerowane dramstiki z surówką z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podudzi usuwamy kości. Boczek i kiełbasę kroimy w paski i nadziewamy mięso, posypujemy przyprawą. Wkładamy do naczynia otworem do góry i schładzamy 2 godziny. Panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy.
  • 2. Składniki na sos mieszamy. Kapustę, czosnek i natkę siekamy. Pomidory, ogórki i cebulę kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy. Jajka kroimy w ósemki. Kapustę dzielimy na 4 części. Do jednej dodajemy czosnek i 1/2 ogórków i kukurydzy. Drugą mieszamy z 1/2 pomidorów i cebuli. Do 3. wsypujemy 1/2 cebuli i ogórków.
  • 3. Układamy warstwowo doprawiając i polewając sosem. Na wierzch wykładamy resztę kapusty, pomidorów, kukurydzy i jajka. Polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować