Faszerowane cukinie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo zdrowa, wegetariańska i pyszna potrawa :)

  • 20 min

Składniki:

  • 175 g kaszy jaglanej
    6 cukini
    mała cebulka
    ok. 100 g fety
    szczypta soli
    szczypta pieprzu
    10 dag żółtego sera

Faszerowane cukinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zaczynamy od ugotowania kaszy jaglanej. Następnie przekrawamy cukinie, wydrążamy pestki ( dobrze zostawić trochę miąższu :) i odkrawamy końcówki. Teraz czas na zeszklenie cebulki - kładziemy ją na rozgrzane masło i czekamy, aż się stanie się delikatnie brązowa. Do kaszy jaglanej dodajemy fetę, pieprz i sól, mieszamy dokładnie, nadziewamy nią połówki cukinii. Teraz wystarczy już tylko położyć na wierzch cebulkę i przykryć ją startym na grubych oczkach serem :). Piec w 200 stopniach przez mniej więcej 20 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy