Faszerowane cukinie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Z cukinii, które wyrosły w naszym ogródku, wraz z siostrą zrobiłam pożywne danie. Jego smak całej rodzinie przypadł do gustu.

Składniki:

  • ● 2 cukinie
    ● 30 dag pieczarek
    ● cebula
    ● 3 ząbki czosnku
    ● 2 woreczki ryżu
    ● 10 dag startego żółtego sera
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej do smażenia

Faszerowane cukinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu
    na opakowaniu.
  • 2. Cukinie myjemy, przekrawamy
    wzdłuż na pół. Miąższ
    wydrążamy i odkładamy.
  • 3. Pieczarki oczyszczamy,
    cebulę i czosnek obieramy.
    Wszystko kroimy w kostkę.
    Dodajemy miąższ cukinii pokrojony
    także w kostkę. Doprawiamy
    solą i pieprzem
    i mieszając, smażymy 15 minut.
    Wsypujemy ryż i smażymy
    kolejne 3 minuty. Faszerujemy
    cukinie, posypujemy
    serem i pieczemy ok. 40 minut
    w temperaturze 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy