FASZEROWANE BURACZKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo lubie buraki w kazdej postaci,a faszerowane to strzal w dziesiatke.Sa naprawde smaczne.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 duze buraki
    30 dag miesa mielonego
    1 cebula
    20 dag ugotowanego na sypko ryzu
    1 szklanka bulionu
    1 lyzka masla
    2 lyzki posiekanej natki pietruszki
    3 lyzeczki smietany
    majeranek,sol,pieprz
    olej

Faszerowane buraczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obrac,posiekac drobno,podsmazyc na odrobinie oleju,dodac mięso mielone,chwile razem podsmazac ciagle mieszajac.Doprawic do smaku sola,pieprzem i majerankiem. Wymieszać z ugotowanym ryżem.Buraki umyc,osuszyc i z kazdego odciąć wierzch, a nastepnie za pomocą lyzki lub innego przyrządu wydrązyc środek. Napełnić farszem buraczki. Na wierzch położyć po kawałku masła, ułożyć w formie, zalać bulionem, piec w 190`C do miękkości buraczków. Przed podaniem polać kwaśną śmietaną i posypać natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy