Faszerowana serem feta

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Rodzina chwali moje posiłki, bo są nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

Składniki:

  • ● po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce
    ● 1/2 cukinii
    ● 15 dag sera feta
    ● bazylia
    ● pomidor
    ● garść posiekanej natki pietruszki
    ● sól, pieprz

Faszerowana serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy i osuszamy.
    Z żółtej i czerwonej odcinamy
    wierzchy i usuwamy
    gniazda nasienne.
  • 2. Miąższ zielonej papryki,
    cukinię i pomidora kroimy
    w kostkę, dodajemy pokrojoną
    fetę. Mieszamy z natką,
    doprawiamy bazylią, solą
    i pieprzem. Farszem nadziewamy
    papryki. Przykrywamy
    wierzchami.
  • 3. Papryki wkładamy do garnka,
    wlewamy wodę do 1/4 ich
    wysokości. Dusimy na małym
    ogniu ok. godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy