Faszerowana serem feta

  • wyświetlono: 407 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Rodzina chwali moje posiłki, bo są nie tylko smaczne, ale i zdrowe.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Elżbieta Jakubowska, Szepietowo
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● po 1 czerwonej, zielonej i żółtej papryce
● 1/2 cukinii
● 15 dag sera feta
● bazylia
● pomidor
● garść posiekanej natki pietruszki
● sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowana serem feta

  • 1. Papryki myjemy i osuszamy.
    Z żółtej i czerwonej odcinamy
    wierzchy i usuwamy
    gniazda nasienne.
  • 2. Miąższ zielonej papryki,
    cukinię i pomidora kroimy
    w kostkę, dodajemy pokrojoną
    fetę. Mieszamy z natką,
    doprawiamy bazylią, solą
    i pieprzem. Farszem nadziewamy
    papryki. Przykrywamy
    wierzchami.
  • 3. Papryki wkładamy do garnka,
    wlewamy wodę do 1/4 ich
    wysokości. Dusimy na małym
    ogniu ok. godziny.
PP_09-2010

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykaTemat miesiąca

Komentarze

Podobne przepisy

Marynowany ser feta

Dodane przez: Cukiereczek

Marynowany ser feta

Pyszny, aromatyczny ser feta -...

Ser feta z pieca

Dodane przez: Gregorhspeed

Ser feta z pieca

Jest to bardzo prosty, a zarazem...

Pieczarki faszerowane ryżem i fetą

Dodane przez: beetle

Pieczarki faszerowane ryżem i fetą

Doskonały dodatek do dania głównego,...

pieczarki faszerowane serem feta

Dodane przez: karolinajedynak24

PIECZARKI FASZEROWANE FETĄ

bardzo ciekawa przystawka lub z...

Pieczarkowe kapelusze z serem feta

Dodane przez: MonaLiza

Pieczarkowe kapelusze z serem feta

Rozpływające się w ustach pieczarki...

Dodane przez: Ania2078

Pomidory faszerowane fetą

Ta przekąska zagościła na naszych...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE