FASZEROWANA PIERŚ INDYCZA

  • wyświetlono: 822 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

KRUCHUTKI,AROMATYCZNY SPECJAŁ

ircia
  • 70min

Składniki

700 g fileta z indyka
1 łyżka musztardy
2ząbki czosnku
10 dag żółtego sera
1 czerwona papryka
pieprz
1 szkl bułki tartej
2 jajka
ziarenka smaku
olej

Sposób przygotowania przepisu:

FASZEROWANA PIERŚ INDYCZA

  • faszerowana pierś indycza1. Mięso rozkroić tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić. Posmarować odrobinę musztardą, oprószyć Ziarenkami Smaku i pieprzem. Czosnek oczyścić, posiekać, rozłożyć na mięsie,paprykę pokrojoną oraz kawałki sera i zwinąć w roladę. Opanierować w jajki i bułce tartej.Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu,poczym wstawić do nagrzanego do 200 st.C piekarnika i piec 20-30 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadboże narodzenie

Komentarze

Podobne przepisy

Ziołowa rolada indycza faszerowana fasolką szparagową

Dodane przez: edytaha

Ziołowa rolada indycza faszerowana fasolką...

Danie nieco pracochłonne, ale bardzo...

pierś

Dodane przez: aniulek123

FASZEROWANA PIERŚ Z KACZKI

Bardzo smaczna :)

image-0r56ig0

Dodane przez: KORAL

Pierś indycza z morelami i jabłkiem ( na...

Gotuję na parze indyk dobrze tu...

złocisty i soczysty kurczak

Dodane przez: paubla3

Pierś z kurczaka faszerowana pieczarkami...

Kurczak jest soczysty i wyjątkowo...

Pierś gęsi faszerowana kalafiorem

Dodane przez: Mysiunia

Pierś gęsi faszerowana kalafiorem

Autorski pomysł na nieco inne przygotowanie...

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

Dodane przez: Gaździnka warzy

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE