Faszerowana papryka w sosie z serka mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz
Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso mielone pokrojoną drobno cebulę i wymieszać.
Doprawić solą majerankiem, papryką i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać.
Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość.
Faszerowane papryki ustawić w dużym rondlu i wlać do połowy papryk wodę.Dusić pod przykryciem około 1 godziny.
Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać bulion. Zagotować, a następnie wymieszać z serkiem mascarpone i ponownie zblendować doprawić solą, pieprzem , bazylią, i oregano. Zagotować.
Komentarze