Faszerowana papryka w sosie z serka mascarpone

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Faszerowana papryka to alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Nie trzeba zawijać, ale napełniać papryki.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 szt papryk zielonych lub czerwonych
    500 g mięsa mielonego
    300 g ryżu
    1 duża cebula
    1 łyżka majeranku
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    sól
    pieprz

    Sos
    1 puszka pomidorów
    1 szklanka bulionu
    250 g serka mascarpone
    sól
    bazylia
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gołąbki Sosy

Faszerowana papryka w sosie z serka mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz
    Ryż ugotować do miękkości w osolonej wodzie.
    Ugotowany ryż włożyć do miski, dodać mięso mielone pokrojoną drobno cebulę i wymieszać.
    Doprawić solą majerankiem, papryką i pieprzem i dokładnie wszystko wymieszać.
    Masę mięsno-ryżową nakładać do papryki i lekko ubijać łyżką, aby mięso dokładnie wypełniło całość.
    Faszerowane papryki ustawić w dużym rondlu i wlać do połowy papryk wodę.Dusić pod przykryciem około 1 godziny.

    Pomidory z puszki zmiksować na gładko wraz z zalewą,, dodać bulion. Zagotować, a następnie wymieszać z serkiem mascarpone i ponownie zblendować doprawić solą, pieprzem , bazylią, i oregano. Zagotować.

    Podawać gorące papryki wraz z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Papryka Ryż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować