Faszerowana papryka kuskusem, mięsem i oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne.
2.Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Kaszę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wystudzić. Wszystkie składniki na farsz (mięso, cebula, przeciśnięty czosnek, posiekana bazylia i oliwki, jajko, koncentrat oraz zioła i przyprawy) dokładnie ze sobą wymieszać.
3.Gotowym farszem napełniać papryki. Układać w naczyniu do zapiekania podlewając lekko oliwą. Na wierzch każdej papryki posypać startym serem i ułożyć po 1-2 plasterki oscypka wędzonego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 30 min,aż wierzch się zapiecze. Podawać z sosem pomidorowym.
Komentarze