Faszerowana Papryka

4.5 (162 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo lubię faszerowane warzywa.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 szerokich papryk
    2 torebki ugotowanego ryżu basmati z dzikim
    500g mięsa mielonego od szynki
    1 duża cebula
    sól, pieprz, słodka papryka, mielony kminek
    1 szklanka wody
    10 pieczarek
    2 łyżeczki przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Faszerowana papryka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę myjemy wykrawamy “kapelusz” i oczyszczamy z gniazda nasiennego. Cebulę i pieczarki obieramy i kroimy w drobna kostkę, następnie smażymy aż cebula się zeszkli a pieczarki będą miękkie. Na patelnię dorzucamy mięso, przecier, przyprawiamy i smażymy na średnim ogniu przez ok 8 minut. Ugotowany ryż mieszamy z mięsem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy paprykę. Do naczynia żaroodpornego wlewamy szklankę wody i układamy w nim papryki, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 1 godzinę.

Porady

Podajemy z sosem pomidorowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować